1.

TIP

Wat te doen in Assen: de 6 leukste activiteiten voor kinderen

doen in Assen

Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe in Nederland, staat bekend om zijn gastvrije sfeer en rijke culturele erfgoed. Maar wat maakt deze stad nog aantrekkelijker, vooral voor gezinnen? Assen heeft zich bewezen als een uitstekende familievriendelijke bestemming met een scala aan boeiende activiteiten die speciaal zijn ontworpen om kinderen te vermaken en educatieve ervaringen te bieden. 

Voor ouders en verzorgers is het van groot belang om leuke en leerzame bezigheden te vinden die zowel de nieuwsgierigheid als de verbeelding van hun kinderen prikkelen. Assen heeft dit begrepen en biedt een verscheidenheid aan attracties en bestemmingen die perfect zijn afgestemd op de behoeften en interesses van jonge ontdekkingsreizigers. Van opwindende musea tot natuurrijke avonturen, Assen heeft het allemaal. Dit artikel zal de top 6 leukste activiteiten voor kinderen in Assen verkennen, en je laten zien hoe deze stad een ideale plek is voor gezinsuitjes.

Top 6 activiteiten in Assen voor kinderen

Assen is een stad waar zowel voor jong als oud voldoende te beleven is. Voor dit artikel richten wij ons op actviteiten in Assen die geschikt zijn voor kinderen. Echter, sommige van de onderstaande uitjes zijn ook leuk en interresant voor oudere bezoekers.

Bezoek het Drents Museum

Het Drents Museum is een must-visit bestemming in Assen voor gezinnen. Dit museum herbergt een schat aan kunst, geschiedenis en cultuur die zowel volwassenen als kinderen zal boeien. De permanente collectie omvat archeologische vondsten, hedendaagse kunst en historische artefacten die de rijke geschiedenis van de regio Drenthe illustreren.

Wat dit museum nog aantrekkelijker maakt voor gezinnen zijn de kindvriendelijke tentoonstellingen en activiteiten die ze aanbieden. Speciale ruimtes zijn ingericht om kinderen te betrekken en hen op een interactieve manier te laten leren over kunst en geschiedenis. Dit maakt het Drents Museum tot een educatieve en vermakelijke ervaring voor jonge bezoekers.

Om het meeste uit je bezoek met kinderen te halen, is het raadzaam om van tevoren te plannen. Controleer de openingstijden en beschikbaarheid van speciale kinderactiviteiten. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om de tentoonstellingen te verkennen en deel te nemen aan de educatieve programma’s. Het museum biedt vaak gezinsvriendelijke rondleidingen en workshops, dus informeer jezelf over deze opties. Vergeet ook niet om de benodigde benodigdheden mee te nemen, zoals snacks en comfortabele schoenen voor wandelen.

Een bezoek aan het Drents Museum is niet alleen leuk voor kinderen, maar biedt ook een waardevolle kans om hun kennis en waardering voor kunst en geschiedenis te vergroten. Met de juiste planning en betrokkenheid kunnen gezinnen genieten van een geslaagde dag vol ontdekkingen en culturele verrijking in dit prachtige museum in Assen.

Ontdek het Verkeerspark Assen

Het Verkeerspark Assen is een opwindende bestemming die zowel vermakelijk als educatief is voor kinderen in Assen. Dit park biedt een verscheidenheid aan attracties en activiteiten die gericht zijn op verkeerseducatie en veiligheid. Een hoogtepunt van het Verkeerspark is het verkeerscircuit, waar kinderen in miniatuurauto’s kunnen rijden en de verkeersregels kunnen leren. Dit zorgt niet alleen voor plezier, maar helpt ook bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden voor de toekomst.

Naast het verkeerscircuit biedt het park ook een fietsparcours en een heuse verkeerstuin, waar kinderen kunnen leren hoe ze zich in het echte verkeer moeten gedragen. Het Verkeerspark heeft ook speciale educatieve programma’s en evenementen die de nadruk leggen op veiligheid en bewustwording in het verkeer.

Voor ouders is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hun kinderen veilig kunnen genieten van het Verkeerspark. Zorg ervoor dat kinderen helmen dragen als ze op fietsen of skelters rijden en moedig hen aan om de verkeersregels serieus te nemen, zelfs in een speelse omgeving. Houd een oogje in het zeil en let op de aanwijzingen van het parkpersoneel om een veilige en leuke ervaring te garanderen.

Het Verkeerspark Assen biedt kinderen niet alleen een spannende dag vol avontuur, maar helpt hen ook om waardevolle kennis op te doen over verkeersveiligheid. Het is een ideale bestemming voor gezinnen die zowel plezier als educatie willen combineren tijdens hun bezoek aan Assen.

Ga naar het Duurzaamheidscentrum Assen

Het Duurzaamheidscentrum Assen is een inspirerende plek voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in milieubewustzijn en natuurbehoud. Dit centrum is gewijd aan het bevorderen van duurzaamheid en biedt een scala aan educatieve programma’s voor kinderen en volwassenen. Het centrum heeft interactieve tentoonstellingen en informatieve displays die de nadruk leggen op milieuvriendelijke praktijken en natuurbehoud.

Kinderen kunnen hier op een leuke en leerzame manier kennismaken met duurzaamheid en het milieu. Het centrum organiseert vaak workshops, activiteiten en evenementen speciaal ontworpen voor jonge geesten. Ze kunnen deelnemen aan educatieve spellen, natuurwandelingen maken en meer te weten komen over lokale flora en fauna. Het Duurzaamheidscentrum Assen stimuleert kinderen om bewust te worden van hun impact op het milieu en hoe ze kunnen bijdragen aan een groenere toekomst.

Een bezoek aan dit centrum is niet alleen informatief, maar ook vermakelijk. Het is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij belangrijke milieukwesties en hen te inspireren om te zorgen voor de natuurlijke wereld om hen heen. Voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van duurzaamheid en natuurbehoud, is het Duurzaamheidscentrum Assen een topbestemming in de stad waar kinderen op een positieve manier kunnen leren en plezier kunnen hebben.

Geniet van een dagje uit in het Asserbos

Het Asserbos is een idyllische plek in Assen waar gezinnen kunnen genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Dit uitgestrekte bosgebied biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven en is ideaal voor een dagje uit met kinderen. Het bos is doordrenkt van natuurlijke schoonheid, met dichte bossen, kabbelende beekjes en schilderachtige wandelpaden die perfect zijn om te verkennen.

Voor gezinnen zijn er tal van recreatiemogelijkheden beschikbaar in het Asserbos. Kinderen kunnen zich vermaken op de speelplaatsen en avontuurlijke hutten bouwen in de bossen. Er zijn ook fiets- en wandelpaden voor gezinsvriendelijke tochten door de natuur. Het bos herbergt diverse wilde dieren, wat de kans biedt om te genieten van vogels kijken en mogelijk zelfs enkele bosbewoners te spotten.

Een hoogtepunt van een bezoek aan het Asserbos is de mogelijkheid om te picknicken te midden van de natuurlijke pracht. Veel aangewezen picknickplaatsen zijn beschikbaar, zodat gezinnen kunnen genieten van een maaltijd in de buitenlucht terwijl ze omringd worden door het rustgevende geluid van de natuur. Het is een geweldige gelegenheid om quality time door te brengen en de band met de natuur te versterken.

Kortom, het Asserbos biedt een perfecte setting voor gezinnen om te genieten van een dagje uit in de natuurlijke omgeving. Met tal van activiteiten en picknickmogelijkheden is dit bos een plek waar herinneringen worden gemaakt en waar kinderen hun liefde voor de natuur kunnen ontdekken.

Bezoek Planetron Dwingeloo

Planetron Dwingeloo is een fascinerende bestemming voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in de wonderen van de sterrenkunde. Gelegen in de prachtige omgeving van Dwingeloo, biedt Planetron een boeiende en educatieve ervaring voor kinderen en volwassenen die meer willen weten over het heelal. Het is een plek waar de mysteries van de kosmos tot leven komen.

Bij Planetron kunnen kinderen deelnemen aan educatieve shows en presentaties die gericht zijn op het verkennen van de sterren, planeten en het heelal als geheel. Deze shows worden vaak gepresenteerd in een koepelvormig planetarium, waardoor bezoekers een meeslepende ervaring krijgen terwijl ze de nachtelijke hemel verkennen en leren over sterrenstelsels, planeten en astronomische fenomenen.

Daarnaast biedt Planetron ook telescopen voor observaties, zowel overdag als ’s nachts, waardoor bezoekers de kans krijgen om sterren en planeten van dichtbij te bekijken. Dit biedt een unieke gelegenheid voor kinderen om hun interesse in de sterrenkunde verder te ontwikkelen en te leren over de onmetelijkheid van het universum.

Planetron Dwingeloo is niet alleen vermakelijk, maar ook een stimulerende en educatieve bestemming voor gezinnen die de mysteries van de ruimte willen verkennen. Het is een plek waar kinderen hun nieuwsgierigheid kunnen bevredigen en hun verbeelding kunnen laten floreren terwijl ze zich verdiepen in de onbegrensde schoonheid van het heelal.

Plezier in het Oranje Nassau’s Oord

Oranje Nassau’s Oord is een levendig pretpark in Assen dat gezinnen een dag vol plezier en avontuur biedt. Het park is gevuld met een scala aan attracties en activiteiten die speciaal zijn ontworpen om kinderen te vermaken en families een onvergetelijke ervaring te bezorgen. 

De attracties variëren van spannende achtbanen en draaimolens tot waterglijbanen en botsauto’s. Voor de jongere bezoekers zijn er vaak speciale kinderritten die zorgen voor veilig vermaak en opwinding. Het pretpark biedt ook entertainment in de vorm van shows en live-optredens, waardoor de sfeer nog levendiger wordt.

Als je van plan bent om een dagje uit in Oranje Nassau’s Oord te plannen, is het handig om te weten dat het park meestal bepaalde openingstijden heeft en dat het verstandig is om van tevoren te controleren wanneer het park geopend is. Daarnaast kan het handig zijn om te weten of het park voorzieningen heeft zoals eetgelegenheden en picknickruimtes, zodat je je dag goed kunt plannen en genieten van een maaltijd tijdens je bezoek.

Oranje Nassau’s Oord is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar opwinding en vermaak. Het biedt een scala aan attracties voor kinderen van alle leeftijden en belooft een dag vol plezier en lachen te bieden. Als je van plan bent om dit pretpark te bezoeken, zorg er dan voor dat je de praktische informatie op voorhand bekijkt, zodat je optimaal kunt genieten van je dagje uit in Assen.

Conclusie

In de zoektocht naar de leukste activiteiten voor kinderen in Assen hebben we zeven geweldige opties ontdekt die zowel plezier als educatie bieden. Van culturele schatten tot avonturen in de natuur, Assen heeft voor gezinnen heel wat te bieden. Het Drents Museum biedt fascinerende tentoonstellingen en educatieve ervaringen, terwijl het Verkeerspark Assen kinderen verkeersbewust maakt op een leuke manier. Het Duurzaamheidscentrum Assen stimuleert milieubewustzijn en het Asserbos biedt een serene plek voor natuurliefhebbers.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de kosmos, biedt Planetron Dwingeloo een boeiende sterrenkundige reis. Oranje Nassau’s Oord staat garant voor een dag vol plezier en spanning in een pretparkomgeving. Deze activiteiten hebben de mogelijkheid om kostbare herinneringen te creëren en kinderen te inspireren.

Als afsluiting moedigen we gezinnen aan om Assen verder te verkennen als een geweldige bestemming voor gezinsuitjes. Of je nu houdt van cultuur, natuur of avontuur, Assen heeft voor elk wat wils. Deze stad biedt de perfecte gelegenheid om samen tijd door te brengen, te leren en te genieten van de unieke charme die Assen te bieden heeft. Dus, pak je tassen, verzamel je dierbaren en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in Assen. Het wacht op je, klaar om ontdekt te worden.

Gerelateerde blogs

De 5 leukste steden in Drenthe om te winkelen

In Drenthe, een provincie in Nederland, bieden verschillende steden een unieke winkelervaring die zowel bewoners als toeristen aantrekt. Het winkelen in deze steden gaat verder

Mountainbiken in Drenthe: alles wat je moet weten

In Drenthe, Nederland, biedt de avontuurlijke sport van mountainbiken een opwindende mogelijkheid om de prachtige natuur te verkennen. Met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en schilderachtige